Goed doel

Vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt Bles & Van der Does organisaties die andere mensen helpen.

Wanneer u als klant van Bles & Van der Does door enthousiasme iemand (bijvoorbeeld een familielid, vriend of collega) naar ons doorverwijst, stellen wij dit zeer op prijs. Als dank ontvangt u van ons een cadeaubon. Daarnaast doneren wij‚ € 10,- aan een goed doel.

NORSA Community Care

Bles & Van der Does ondersteunt de projecten van NORSA Community Care. NORSA is een niet-gouvernementele organisatie (ngo) in Zuid-Afrika die zich toelegt op het ontwikkelen van gemeenschaps-projecten met specifieke aandacht voor kinderen en families met kinderen getroffen door het HIV/AIDS-virus, Tuberculose of extreme armoede.

De organisatie heeft 3 gemeenschapscentra’s opgezet; in Wellington, in De Doorns (Kaapstad) en in Sandhill. Binnen deze gemeenschap voorzien zij o.a. in kinderopvang voor pre-school kinderen in nood. Daarnaast bieden zij maaltijden aan van maandag tot vrijdag voor schoolgaande kinderen, zieke ouders en ouderen uit de twee gemeenschappen. Een derde activiteit van ‘NORSA Community Care’ is het organiseren van pleeggezinnen voor dakloze kinderen. Door de pleeggezinnen trachten zij kinderen een nieuwe start te geven in een liefdevolle, zorgende familiale kring. Helaas is een weeshuis nog noodzakelijk. Het ABBA-Kaya huis vangt gemiddeld een 20 tal kinderen op die hopen op een betere toekomst.

NORSA is ook aktief in het opzetten van sociale activiteiten. Naast de  maandelijkse spelletjesdag is het NORSA Super Striker voetbalteam opgericht. Deze jongens trainen regelmatig en spelen in de plaatselijke competitie. Mede door NORSA hebben deze jongens een goede vrijetijdsbesteding en verdwijnt de criminaliteit op de achtergrond.

Kijk voor meer informatie over de projekten op de website van NORSA: www.norsacommunitycare.org

Contactgegevens

Bel direct:

053 – 800 10 10

Mail direct:

info@blesvanderdoes.nl

Volg ons op:

Instagram

Volg ons op:

Facebook